četrtek, 05. maj 2016

Moč podzavesti

Avtocesta k uspehu
Kraljica in berač - Navada

Pomislite malce o svojem umu. Ali veste, kako deluje vaš um? Zares?

Stara navada - železna srajca
Tako pravi star slovenski pregovor. In včasih železna srajca - ista navada ki vodi k uspehu tudi k neuspehu in bolezni. Zakaj tako?

Zavestni um
Vaš zavestni um je tisti del uma, ki pregleduje, ocenjuje in razmišlja logično - skozi cel dan. To je tisti del uma, kamor usmerjate vašo pozornost. 

Podzavestni um
Podzavestni um je tisti del, ki upravlja s funkcijami telesa. V njegovem objemu je vse od srčnega utripa do delovanja želodca in drugih notranjih organov, pa do celjenja poškodb v telesu ali na koži.  V tem delu so shranjeni vaši spomini. To je tudi del, kjer so vaša modrost, vaša kreativnost, vaše sposobnosti reševanja problemov.

'Prespi ta problem'
Ko spite, vaš zavestni um ne počne kaj veliko, če sploh kaj. Recimo, da počiva. Vaša podzavest pa v tem času noro sanja in predeluje vse, kar se vam je zgodilo preko dneva in vse to usklajuje z vsem, kar že ve - zna - je.

Vsak bralec teh vrstic je že slišal besede 'prespi ta problem'. In resnica je v tem napotku, saj ima vaše nezavedno sposobnost, da vidite na ta problem iz drugačnega zornega kota. 

Ali veste, kdo stanuje pri vas?
Ni pa nezavedno le reševalec problemov. Tu 'stanuje' večina vaših navad. Kadarkoli se naučimo kaj novega in to ponavljamo, postanemo v teh aktivnostih spretni.

Spretnosti
Tu so mnoge spretnosti, ki škodujejo vašemu bitju, vašemu zdravju, vašemu uspehu. Spretni ste lahko v odlaganju odločitev; v omahovanju; v prepuščanju; v povzročanju stresa (samemu sebi); v predajanju občutku krivde; predajanju strahovom; itn. Vendar pa na srečo lahko pridobite tudi spretnosti kot so: pridobitev motivacije; kako postanete sproščeni; polni zaupanja; kako pokličete kreativnost;...

Delo
Mnogi že sami delate na tem, da spremenite svoje navade. Vendar je presenetljivo, da lastnih navad človek običajno ne pozna. Kajti tiste, ki jih pozna, lahko spreminja. Tistih, ki jih ne, ne more.

'Športni design'
Prednost dela s coachem je, da delujete sistematično in z jasnimi cilji. In v praksi se izkaže, da je delo s coachem več desekrat bolj učinkovito (hitrejše in bolj dosledno) kot samostojno delo. Rezultati pa se ne poznajo le na zastavljenih ciljih. Športni design vašega uma vam omogoča hitrejšo in lepšo, bolj uspešno življensko pot. Spremembe čutite v vsem življenju: imate več energije; v boljšem počutju; bolj veselem razpoloženju; v lažji in boljši komunikaciji s soljudmi in še in še...

In, ko spremenite vaše navade, ki vas ne pustijo naprej, spremenite vaše življenje v 'športni design' in lažje in hitreje vozite po avtocesti k uspehu.  Po njej lahko vozite sproščeno in z vam ljubo hitrostjo.

Lep in prijazen dan vam želim, Vojko http://9ki.org

P.S.

In seveda; Investirajte vase, privoščite si coaching
Kajti Vi ste vse in edino, kar zares 'imate'.
Ni komentarjev:

Objavite komentar